Wedstrijdroeiverslag - 17 april 2024 - 12:44 - Door Sacha Olsthoorn

of gewoon de bobavoja

Epische Eva heeft speciaal voor alle trouwe lezers een mooie nabeschouwing van dit weekend geschreven.

De eerste wedstrijd van het development klassement!

Altijd toch weer mooi zo’n 2km wedstrijd, daar lig je dan bij de start, zwetende handjes, startklaar. Oja als dev boot moet je nu zelf sturen, scullend of met je schoen. Het stoplicht gaat op rood, dan groen, AF!

De ouderjaars mannen mochten dit weekend aftrappen en laten zien aan de middengroep hoe het ook al weer moet. In HB1x zaten Floris en Wouter in dezelfde voorwedstrijd. Wouter heeft hier een mooie 1e plek gehaald dus mocht door naar de A finale, Floris helaas net niet. Vervolgens mochten Niek, Rinze en Vosse in het HG1x de baan over. Hier haalden ze een 3e, 5e en 1e plek respectievelijk. Door t grote aantal inschrijvingen werden er geen B finales gevaren, dus hier mocht alleen Vosse door naar de A -finale.

Daarna was het de beurt aan de twee dames 4-ers. Het was een taaie wedstrijd, en beide bootjes konden naar huis. Toen kwamen de mannen 4-ers en 2-er, hier is ook hard gestreden maar zij mochten ook helaas naar huis.
Dan wordt het toch maar eens tijd om door de middengroep A finales te halen, dit trapten Emma en Floor af met de snelste tijd van alle voorwedstrijden! Vervolgens werd er een 2e en 3e plek voor de mannen 2xen gehaald, dus die mochten ook door.
Bij de lichte dames hadden Kyra en Julia een 5e plek in de voorwedstrijd. In de andere voorwedstrijd lagen Leonoor en Laura en die hadden een 1e plek en mochten door naar de A-finale. Als laatst mochten de lichte mannen de baan over en hier hadden allebei de bootjes een 3e plek, dus ook allebei net door naar de A-finale!

Dan beginnen de finales, gaat er geblikt worden? Bij Ojm werd er door Wouter, Vosse en Ids een 2e, 3e en 4e plek gehaald in hun velden. Floor en Emma hadden een goede start en haalden uiteindelijk een 4e plek. Dennis en Wouter behaalden een 6e plek, waar Olaf en Roderick er vandoor gingen met de 3e plek(helpen alle motivatiesnoekjes toch wel ;))
In een bloedstollende race tegen de goede lichte dames van Skadi werden Leonoor en Laura met een heel klein verschil 2e. Als afsluiter van de dag werden Renze en Jorrit 5e in hun veld.
Oja en of er nog geblikt gaat worden? Dat was nog tot de laatste seconde van de race spannend, Asopos lag voor, maar door een goeie snoek gingen Jari en Luuk er toch vandoor met de winst van het lichte 2x veld, zeer episch, gefeliciteerd mannen!

De dag begon met Rinze, hij haalde een 4e plek in de voorwedstrijd, dus helaas geen finale. In hetzelfde veld startte Wouter en liet hij even zien wat hij waard was voor de onder 23 selectie. Hij werd eerste en mocht naar de A finale. Met een goed raceplan ging hij van start. Hier werd hij helaas net 2e, lag het dan toch aan de rode thermo?
Verder werd er bij de mannen ook door Renze geskiffd, hij haalde een 6e plek in de voorwedstrijd.
Floor ging deze dag ook skiffen, ze was 1e in de voorwedstrijd. In de Afinale heeft ze een knappe 6e plaats gehaald.
Na een teleurstellende zaterdag was de PuntjeVoor gebrand om een goeie wedstrijd te varen. Het geschreeuw van Marloes had ons in de eindsprint nog even aangezet en dit heeft ons puntje ervoor weten te leggen, dus we mochten naar de A finale. Hier is een 4e plek behaald.
In het zware mannen dubbeltwee veld hebben er 3 bootjes gestart. Hier hebben Olaf en Roderick de A-finale gehaald en een mooie 4e plek uiteindelijk.
Leonoor en Laura moesten het weer opnemen tegen de Skadi dames, en Aegir kon blijkbaar ook hard starten en dat lang volhouden, dus werden ze 3e.
Casper en Lucas startten weer in het tweezonder veld en hebben een knappe 2e plek behaald.
De mannen vierzonder hebben 5 seconden van hun dag ervoor getrapt. Dit bracht hun tot een 2e plek!

Al met al dus een mooie start en veel potentie, op een snel seizoen!